Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școala Încrederii la ”Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare
Leontina Volosciuc  - Vineri, 13 Mai 2022

În cadrul proiectului ”Școala Încrederii”, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania  College și Școala pentru cuplu, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare a sărbătorit Ziua Încrederii.

Școala Încrederii este un proiect unic în România, care vine în sprijinul directorilor, cadrelor didactice și nedidactice, personalului auxiliar și părinților din instituțiile de învățământ, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei.

Școala Încrederii înseamnă să avem curaj și îndrăzneală, să ne redefinim prin empatie și bunătate, să readucem iubirea și bucuria de a trăi, să avem grijă de noi, să ne asumăm trecutul și prezentul, să găsim puterea de a crede în noi înșine, în ceilalți, și să avem deschiderea de a alege să fim împreună și să fim vulnerabili.

Au avut loc activități organizate de profesorii școlii în care au fost implicați numeroși elevi. S-au organiza concursuri cu ștafete între elevi, profesori și un flashmob. Echipa de proiect a optat pentru acest tip de activitate, deoarece principalul atribut al jocului, la orice vârstă, constă în disponibilitatea acestuia de a deveni un instrument veritabil de educație, ușor de adaptat și utilizat, cu efecte în cultivarea încrederii în propria persoană și încrederea în persoanele apropiate.

Multe jocuri și activități derulate în școală au rolul de a cultiva încrederea, prin simplul fapt că permit copiilor să privească înainte cu detașare și relaxare, cu independență câștigată și situații depășite cu succes. Când copilul crede că poate îndeplini sarcinile pe cont propriu, se va simți pregătit pentru provocările vieții, bazându-se pe abilitățile sale de a se adapta la orice tip de acțiune.

Finalul activității i-a găsit pe toți, profesori și elevi, mai încrezători, mai optimiști și deciși să extindă încrederea la nivelul întregii școli, în așa fel încât, să devină permanent o Școală a Încrederii!

“Singuri putem face atât de puține lucruri, împreună putem face atât de multe” - Hellen Keller

2672 vizite
Distribuie pe